iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор втори на Премиер Сокър Лийг в Чикаго

Миньор втори на Премиер Сокър Лийг в Чикаго 09_1380517901

Вчера се изигра последния кръг от най-силната Мейджър дивизия от първенството на Премиер Сокър Лийг в Чикаго. Миньор загуби с 0:1(0:0 на полувремето) от шампиона Нейпървил Страйкърс. Преди мача „Страйкърите” бяха недосегаеми на върха с шест точки преднина пред Миньор, а третия Арлингтън Аксес Лйтенинг изоставаше на шест точки от „Чуковете”. Така мачовете на първите три отбора бяха без значение за крайното класиране.

Двубоят между Миньор и Нейпървил беше само за престиж, а надлъгването на двата най-силни отбора в предстоящия турнир за купата на лигата, започна още в този мач. И двата отбора излязоха с вторите си състави и скриха ключови играчи, които могат да решат всеки мач.

Противно на крайният резултат жълто-черните владееха топката през по-голямата част от мача. „Чуковете” направиха и куп пропуски с три греди, една на Петър Танев и две на рождникът Дамян Димов. Гостите имаха само три точни удара в очертанията на вратата, на която пазеше резервния вратар Боян Петев. Стражът се отличи с няколко добри прояви, но в 81-та минута, грешка в защитата на „Чуковете” позволи директен обстрел и „Оранжевите” вкараха победното попадение.

На шести октомври на Олимпик Парк в Шамбург, Миньор стартира участието си в турнира за купата срещу ФК Реал. „Чуковете” са водачи в група „Д”, където са още отборите на Ред Девилс и румънския Триколори. Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите, където ще играят на кръст срещу противник от съседната група. Шансът Миньор да играе отново срещу Нейпървил и да си върне за загубата е само на финала.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.