iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор взе 1 точка от мача с Локо Пловдив

Миньор взе точка от мача с Локо Пловдив

Миньор измъкна точка и от пловдивския Локомотив след равенство 1:1, предаде Новспорт. Чуковете поведоха с 1:0 на „Лаута” през първото полувреме чрез Брахими, но през второто автогол на Бибишков лиши тима на Стойчо Стоев от поредна сензационна победа над тим, борещ се за участие в евротурнирите. Иначе гредите на няколко пъти спасяваха резервния вратар Банков при натиска на „смърфовете”, които загубиха спечелен финал за Купата на България преди няколко дни. Около 2000 души се стекоха в пловдивския парк. Точно 24 бяха феновете от Перник.

Локомотив имаше надмощие в първите минути, но положения пред двете врати липсваха. Домакините действаха с далечни удари, които обаче бяха слаби. Капитанът на Миньор Ванче Траянов показа как се бие и в 21-ата минута негов удар от 25 метра прелетя на сантиметри от страната греда. В 27-ата минута Локомотив създаде първото си по-опасно положение. Лазаров хвърли тъч в пеналта, където Де Карвальо с обръщане шутира, но над гредата. В 31-ата минута домакините удариха и две греди. След удар на Христо Златински с глава, резервният вратар на Миньор Банков отклони топката и тя срещна напречната греда, а при добавката на Карвальо отново рамката се оказа верен помощник на стража. Минута по-късно Банков изби с рамо далечен шут на Даксон и пак късметът беше на негова страна.

Противно на логиката Миньор откри резултата. Това стана в 39-ата минута, когато изсипана топка създаде неразбирателство между вратаря на Локо Караджов и защитника Венков. Брахими открадна кълбото, излизайки абсолютно сам срещу опразнената врата. Техничарят подигравателно си нагласи топката и с глава я прати в мрежата. Смърфовете опитаха да върнат гола пасив до почивката. В добавеното време Де Карвальо се озова сам срещу вратаря, но се замота и Банков улови.

Второто полувреме изцяло мина под диктовката на Локомотив. В 55-ата минута Де Карвальо засече центриране, но защитник изби от голлинията. При една от редките възможност за Миньор Бибишков бе на стрелкова позиция, но се засуети и топката му бе отнета. На другия фронт Банков изби удар на Лазаров. Обръчът около вратата на Миньор се затягаше. Но резервата Коце Марков шутира опасно, което принуди Караджов да се разтяга и да избива с пръсти. При последвалия ъглов удар пък Де Карвальо едва не си отбеляза автогол в опита си да изчисти.

В 79-ата минута Локомотив най-накрая стигна до (авто)гол. Крум Бибишков елегантно вкара топката в собствената си врата след центриране от ъглов удар на Даксон. Миньор можеше отново да излезе напред в резултата, ако Борко Стойчев бе уцелил вратата при центриране на Брахими. Вместо това защитникът стреля над напречната греда. Домакините се хвърлиха да обръщат мача. Гредата отново бе верен помощник на Банков при удар на Даксон с глава в 86-ата минута. В заключителните минути Миньор забави играта с лежане по терена, но пък комоцио получи резервата Окечукво, който бе изкаран с линейка от терена.

Така двубоят приключи при равенство 1:1, което оставя Локомотив извън зона „Лига Европа”. Пловдивчани са 5-и с актив от 57 точки, колкото има и четвъртият Черноморец. Левски обаче е с 2 повече на третата позиция, като „сините” имат всички шансове да вземат квота, след като в последния кръг приемат Светкавица.

Футболистите искаха да направят мач, но отново някои хора попречиха, каза старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев след равенството 1:1, визирайки съдията Станислав Ставров. Наставникът заяви, че „чуковете” вече градят състав за новия сезон. „Дали сме на 5-о, 6-о, 7-о, 8-о място, няма значение, ние градим състав за следващия сезон, за да може да бъдем на по-висока позиция. Знаехме, че тук се играе трудно. Само ЦСКА е вземал всичките точки тук и бяхме подготвени за такъв мач. Готвим се за следващия сезон”, добави Стоев.

Президентът на Миньор Никифор Вангелов изказа своето задоволство от поредния добър мач на неговия отбор. Той направи и кратък анализ на сезона, който приключва. „Доволен съм, че отново демонстрирахме прословутия характер и не загубихме на негостоприемния терен на Локомотив, където само ние и ЦСКА не бяхме победени“, коментира собственикът на Миньор Перник, цитиран от "Дарик". „Приключващият сезон мога да определя като много луд за нас и в двете посоки. Имахме както много добри мачове, победите над Левски и ЦСКА, така и слабо представяне в някои двубои“, добави босът на Миньор. „Надявам се, че догодина ще играем както през пролетта на това първенство. Няма причина Стойчо Стоев да не остане начело на отбора. Той е измежду най-добрите треньори в България“, каза още Никифор Вангелов. 

 

Източник: www.pernikdnes.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.