iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньорец играе цял мач за белгийския шампион Генк

Васил Божиков игра пълни 90 минути за белгийския шампион Генк

Левият бранител Васил Божиков игра пълни 90 минути за белгийския шампион Генк, където е на проби. Божиков, който има договор с Миньор, се опитва да си спечели трансфер в Генк, който се нуждае от ляв бек.

Вчера обаче Генк отстъпи с 1:4 на Байер (Леверкузен). Първата част завърши 1:1, като попадението за белгийците беше дело на новото попълнение Балаж Тот, дошъл от холандския Венло. След почивката обаче аспирините наложиха волята си, а хеттрик записа Ерен Дердийок.

За отбелязване е, че старши треньорът на Генк Франки Феркаутерен пусна единствено българина през всичките 90 минути. През втората част на терена се появиха още трима от играчите на проби, включително и другия ляв бек Гийерме Алвеш да Коща, а Божиков се премести в центъра на защитата.

Намирането на ляв бек е от спешните задачи за Генк, след като досегашният титуляр Крис Мавинга премина в Рен. През седмицата белгийците играят в третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу сръбския Партизан (Белград), а до тогава трябва да има яснота относно бъдещето на 23-годишния защитник на Миньор.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.