iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор:Калиакра 2:2

Миньор Перник срещу Калиакра - равенство

Калиакра и Миньор Перник завършиха наравно и направиха 2:2 в първа среща от 27-ия кръг на А група. След равенството на стадиона в Каварна домакините са упътени към втория ешелон, а „ Чуковета” продължиха добрата си серия като гост и вече 6 поредни мача не са губили навън. Герасим Заков се разписа на два пъти и изпусна дузпа за Калиакра. Ивайло Цветков вкара за „чуковете”, а Александър Събев си вкара автогол за ремито.

Срещата в Каварна започна с натиск на Миньор, но Окечукво и Фарид пропуснаха в първите 10 минути.

Голът в мрежата на домакините не закъсня. При едно безобидно центриране на Бумела в 14-ата минута Александър Събев опита да върне с гърди към вратаря на Калиакра Григоров, но го направи много нескопосано и топката се търкули в мрежата за 0:1 в полза на Миньор.

Калиакра изравни с попадение на намиращия се в добра форма Герасим Заков. Бившият играч на ЦСКА заби под гредата от границата на наказателното поле за 1:1 в 21-ата минута. На вратата на Миньор пазеше резервният вратар Банков, защото Иван Чворович е наказан за 5 жълти картона.

След половин час игра домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Иван Михов изчисти лошо, Заков овладя и Михов го фаулира. Самият Герасим Заков застана зад топката, но от бялата точка прати над вратата.

Втората част не предложи толкова много положения, но двата тима си размениха по още един гол.

Миньор изпълни бързо един свободен удар в 66-ата минута, Бумела достави добро центриране отляво и Ивайло Цветков засече в мрежата – 1:2.

Калиакра стигна до точката в 83-ата минута. Герасим Заков опита далечен удар от 30-ина метра, кълбото рикошира в защитник и прехвърли вратаря Банков – 2:2.

В края двата отбора тръгнаха напред в търсене на победата. Костов можеше на два пъти да вкара победен гол за Калиакра, но Банков го отчая с отлични намеси.

Миньор правеше бързи контри и Венци Иванов получи на празна врата в продължението на мача, стреля с глава от 2 метра, но Сашо Събев геройски изби и спаси домакините.

След този кръг Миньор е 10-ти с 31 точки. 

Източник: minyor.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.