iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На 1 май в Перник ще има състезание за развитие на уличния спорт

На 1 май в Перник ще има състезание за развитие на уличния спорт 04_1429598528

За втори път в град Перник ще се проведе пролетно състезание под името "Street Challenge". Неговата цел е да се поощри и развие уличния спорт в миньорския град.

Събитието е насрочено за 1 май от 11,30 часа на спортната площадка в централния градски парк. Няма такса за участие, а записването ще бъде в деня на надпреварата от 10,00 до 11,00 часа. Турнирът ще бъде комбинация от стрийт фитнес и кросфит и ще отличи най-добрите перничани в тези две дисциплини.

През миналата 2014 година събитието събра 40 деца на тийнейджърска възраст, поставили си за цел да се изкачат да призовите места. Основната идея на организаторите е да се предостави терен за изява на младите спортуващи в Перник без да е необходима финансова инвестиция.

Основен инициатор на състезанието е бившият волейболист Симеон Младенов, който се възстанови от тежка фрактура на крака и отново е сред активно спортуващите перничани.

Всички момчета и момичета, желаещи да участват или да наблюдават съревнованието в турнира са добре дошли на 1 май (четвъртък).

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.