iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Най-модерното в България ще бъде тренировъчното игрище в Димова махала

Най-модерното в България ще бъде тренировъчното игрище в Димова махала 05_1400765323

Най-модерното в България ще бъде тренировъчното игрище в Димова махала. Досега в страната има само четири такива игрища. Те са превърнати в многофункционални спортни центрове, като са направени за развитието на масовия спорт.

Въпреки вчерашната напрегната сесия и дребнавите игрички в юридическа еквилибристика, в крайна сметка няма нито един недоволен съветник от взетото решение- това коментираха днес на нарочна пресконференция общинските съветници от БСП.

Съоръжението ще бъде изградено с отпуснатите от министерството на спорта 600 хил.лв. от общо 1 млн.лв. , които Перник получи със съдействието на депутата от КБ Станислав Владимиров. С тези пари върху площ от 9 дка ще бъде построено игрището, което ще има модерна настилка, осветление, 250 места за публиката, ще има и рехабилитационен център. Това ще бъде само първия етап от изграждането на модерното съоръжение, чиято обща площ е 21 дка. За останалата част от благоустрояването на стадиона все още не са намерени пари, но има идея за изграждането на лекоатлетическа писта и модерни съблекални.

Със вчерашното си решение ОбС учреди безвъзмездно право на строеж на спортното ведомство. По предложение на групата съветници от ГЕРБ бяха гласувани допълнително срокове- правото на строеж да бъде за 3 години, а строежа на игрището да започне до една година.

Председателят на групата съветници на левицата Валентин Варадинов призна, че предложените от съветниците от ГЕРБ допълнително срокове са били разумни.

„ С полученото право на строеж де факто министерството на спорта става собственик на този общински терен. Това обаче ще бъде за тези три години до неговото изграждане. След това обекта отново става общински и ще бъде стопанисван от общината. Вярно е, че сесията беше свикана прибързано, заради сроковете, дадени от министерството, нямахме много време за подготовка, но взехме консенсусно решение, което е важно за развитието на масовия спорт в града”- коментира Валентин Варадинов.

Новият тренировъчен център ще се ползва от детско-юношеските отбори по футбол в Перник, които досега тренират при невероятно лоши условия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.