iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не дадоха пари за спорта в Перник

Не дадоха пари за спорта в Перник 02_1424097545

Предложението на Десислав Аспарухов за увеличението на парите за спорта в Перник не беше прието от общинските съветници. Сумата беше около 400 хиляди лева, а самият Аспарухов беше болен и не се появи в залата.

Въпреки това писмото му беше прочетено на сесията. Започнаха изказвания, в които съветниците декларираха загрижеността си за развитието на спорта и младежките дейности в общината.

В предложението бяха разпределени средствата, като най-големият пай в размер на 150 хиляди лева беше определен за подпомагане на футболния клуб. По-нататък 50 хиляди лева отиваха условно във волейболния клуб, 14 хиляди лева – в ръгбито, десет хилядарки - за баскетболна школа „Миньор” и т.н. В залата бяха и немалко привърженици на спорта, както и активни спортисти от няколко клуба, известните пернишки спортисти Иво Ангелов и Евладия Славчева.

Въпреки привидно благоприятната атмосфера, при гласуването нещата не се развиха в полза на спортните клубове. Те пък предвиждат ответна реакция, а в какво ще се изразява тя, ще научим евентуално в най-близките дни. Припомняме,че преди няколко дни като една от евентуалните реакции при неблагоприятно гласуване беше спиране на дейността на клубовете. Всички обаче се надяват,че до такива крайни мерки няма да се стигне.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.