iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият състав на "Миньор" дебютира с победа

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

„Миньор” (Перник) представи официално отбора си за новия сезон, с победа с 2:1 над тима на „Ботев” (Козлодуй) в приятелска среща. Двубоят се игра на стадиона в Перник пред около 400 зрители и бе ръководен от Стефан Спасов.

„Чуковете” владееха инициативата през почти целия мач и логично първи излязоха напред в резултата, след като в 27-ата минута Костадин Марков изпълни перфектно фаул, правейки безпомощен стража на „Ботев” Игнатов.

До края на полувремето обаче зрителите не видяха повече попадения и двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за перничани.

На почивката наставникът на домакините Стойчо Стоев смени почти целия си състав и това първоначално се отрази на играта на неговите възпитаници. Още в 47-ата минута Георгиев изведе Тодоров сам срещу Чворович, който разстреля стража на „Миньор”, възстановявайки равенството.

След гола „чуковете” натиснаха и в 72-ата минута отново съумяха да излязат напред в резултата. Тогава Йорданов центрира от корнер, в пеналта на „Ботев” настъпи суматоха, кълбото стигна до Даниел Златков, който от 5-6 метра шутира в долния десен ъгъл за 2:1.

В самия край на двубоя гостите можеха да измъкнат равенството, след като Павлов качи топката на главата на Таиров, но последният не можа да намери очертанията на вратата.

Стартов състав на „Миньор”: Чворович, Марков, Стойчев, Христозов, Златков, Брахими, Траянов, Том, Василев, Павлов, Рангелов

Смени на „Миньор”: Банков, Стоянов, Михов. Божиков, Окечуко, Цветков, Аджов, Кацимерски, Йорданов, И. Стоянов, Тодоров. /Е-79/

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.