iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник страни от "собственост" върху "Миньор Пк"!

Миньор Пк

По последна информация от dnevnik.bg, Общинският съвет в Перник е отложил вземането на решение относно придобиването на 77.67 % от капитала на "Миньор Пк". Съгласно официално представения към 30 юни 2012 отчет, дълговете на клуба възлизат на 2.064 млн.лева при обявени активи от 1.064 млн. лева.Най-голяма е сумата на дългосрочните заеми - 1 605 000 лева. Клубът има търговски задължения за 423 хил. лева, данъчните му задължения възлизат на 282 хил. лева, а на осигурителни предприятия не са платени 224 хил. лева. Към персонала остават неиздължени 138 хил. лева, като "Други текущи пасиви" в отчета са посочени 34 хил. лева.
В писмо до председателя на общинския съвет "Минна компания" настоява Община Перник да стане мажоритарен собственик на "Миньор Пк". Предложението, отправено от общинския съветник от партия "Лидер" Божидар Живков, който е и управител на "Минна компания" ЕООД, е акциите да бъдат дарени на общината. Отговорът на Община Перник, обаче, е доста "предпазлив" - за момента е изразена надежда за по-нататъшно редуциране на задълженията и постигане на приемливо за всички страни решение, с което дейността на "Миньор Пк" да не бъде затруднена.
По предложение на комисията към общинския съвет "Децата, младежта, спорта и туризма", обстоятелствата около дълговете на "Миньор Пк" ще бъдат подложени на допълнително изясняване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.