iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ОФК „Пирин” Благоевград победи „Миньор” Перник с 3:0

ОФК „Пирин” Благоевград победи „Миньор” Перник с 3:0 05_1401257909

ОФК „Пирин” Благоевград победи „Миньор” Перник с 3:0 в последното си домакинство за сезона.

На два пъти датата на срещата беше променяна. Сравнително малко зрители изгледаха двубоя между два отбора с много големи традиции и в „А” група.

Въпреки че мачът бе без абсолютно никакво значение десетина фенове от Перник също дойдоха да наблюдават мача в Благоевград.

Двубоят през първото полувреме се игра при много горещо време, но въпреки това интрига имаше най-вече до края на първото полувреме, когато „орлетата” вкараха 2 гола за 3 минути.

Най-напред в 44-ата минута Станислав Бачев откри резултата, след точен удар с глава при центриране от ъглов удар. „Орлетата” нанесоха удара си във втората минута на добавеното време за първото полувреме, като точен бе голмайсторът на отбора Владислав Златинов.

След почивката превъзходството на „орлетата” бе пълно, но куп пропуски направи именно Златинов. На два път вратаря Леонтиев отрази негови удари, а най-фрапиращия пропуск бе в 70-ата минута, когато Златинов преодоля и защитата, и вратаря, но се опита да прехвърли падналия на земята страж, който с върха на пръстите си отрази удара му. Третият гол за „Пирин” вкара влезлият като резерва Тони Тоасев , който само няколко минути, след като влезе в игра с точен удар от границата на наказателното поле оформи и крайното 3:0.

По този начин „Пирин” Благоевград завърши целия пролетен полусезон само с победи на стадион „Христо Ботев” и не допусна и гол във врата си във всичките мачове. Въпреки че мача бе без абсолютно никакво значение, тъй като „Пирин” отдавна си спечели промоция за професионалния футбол, Йордан Самоковлийски отново пусна в игра титулярите.

По същото време в София среща от Първия кръг на Държавното първенство при децата родени през 1999 „Септември” София и „Пирин” Благоевград завършиха 0:0. Срещата реванш е в петък, от 17.00 часа, на стадион „Христо Ботев” в Благоевград.

Източник: e-79.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.