iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отборът на "Миньор" победи "Вихрен"

Отборът на "Миньор" победи "Вихрен" 03_1427694073

"Миньор" и "Вихрен" играха мач в неделния след обед с различни цели и амбиции. За гостите от „Вихрен” точка или минимална загуба щяха да са в рамките на нормалното, докато за „Миньор” всяка загуба на дори точица означаваше край на амбициите за „Б” група.

Срещата беше изгледана от пернишкия национал Венци Василев, който използва свободното си време след мача с Италия, за да изгледа бившия си отбор.

Домакините започнаха срещата много агресивно и още в петата минута имаха повод за радост. Центриране на Александър Александров беше засечено с глава от Даниел Стефанов и голмайсторът на „Миньор” от последния мач на отбора срещу „Балкан” отново вкара гол. Първоначалният устрем обаче лека-полека угасна и двата тима заиграха равностойно.

Миньорци се отчетоха с един хубав далечен удар на Томи Костадинов, който мина на сантиметри от левия стълб на вратата на гостите ,защитавана Благой Стоянов. Гостите пък се стараеха да поддържат равновесието, но играта в нападение не им спореше. Все пак ,стигнаха до изпълнение на два преки свободни удара, но топката мина над вратата на Даниел Леонтиев.

В 38-та минута Мирослав Тодоров проби по левия фланг и центрира удобно за Даниел Стефанов, но този път ударът с глава на пернишкия нападател не се получи и топката излезе извън терена, без да представлява опасност за вратата „Вихрен”.

Второто полувреме започна с един фрапантен пропуск на Венци Бонев и Даниел Стафенов, които не се разбраха кой да засече една топка на три метра от вратата и не успяха да удвоят резултата. Гостите отново изравниха играта и се започна познатата борба в центъра на терена. Доста безинтересният мач обаче стана интересен, благодарение на съдията Георги Димитров. В 65-та минута Венци Бонев направи доста грубо нарушение срещу Таушанов от „Вихрен” и арбитърът Георги Димитров директно му показа червен картон.

Последва традиционната разправия между футболистите на потърпевшия отбор, в случая „Миньор”, и съдията, която, както можеше да се очаква, не доведе до нищо.

Две минути след червения картон старши-треньорът на „чуковете” Христо Янев извади голмайстора Даниел Стефанов и го смени с Юлиян Арсов с явната цел да запази преднината на отбора. Веднага след това стана и една от най-хубавите атаки на миньорци през втората част.

Александров проби фронтално срещу вратата, футболист на гостите се опита да му скъса фланелката, съдията даде авантаж, а при добре развилата се атака Йордан Йорданов с мощен удар за малко не счупи напречната греда на вратата на гостите.

Учудващо обаче, след края на атаката арбитърът не показа никакъв картон на провинилия се футболист от отбора на „Вихрен”. Тези събития поразбудиха малобройната публика, която започна здраво да подкрепя отбора. Гостите все пак се опитаха да сътворят нещо като натиск, възползвайки се от това, че са с човек повече, а в последните минути Христо Янев замени и един от най-активните си в офанзивен план футболисти Александър Александров с Димитър Панталеев.

В 81-та минута хубав удар от около 25 метра на Мирослав Тодоров затрудни максимално вратаря на гостите, а при последната смяна на Христо Янев точно той беше сменен със Сидер Томов една минута преди изтичане на редовното време. Противно на логиката на мача и на направените смени домакините си останаха по-ативни даже и в даденото от съдията триминутно продължение, а публиката изпрати футболистите на „Миньор” със скандирания и аплодисменти.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.