iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпуснаха 30 000 лв. на волейболният отбор "Миньор"

Отпуснаха 30 000 лв. на волейболният отбор "Миньор" 09_1411049324

Волейболния клуб “Миньор” получи 30 000 лв. от общинския съвет в Перник. Парите са за есенния полусезон. Съветниците единодушно гласуваха финансовата инжекция за мъжкия тим, който завърши като шампион през състезателната 2013/2014 г., а през този сезон ще мери сили с най-добрите отбори от Суперлигата в България.

Съветниците от дясно-център поискаха за в бъдеще да има яснота точно от кое перо от общинския бюджет ще се осигурят парите. Владислав Караилиев от ГЕРБ припомни, че за спортни дейности в бюджета за 2013 г. са заложени 140 000 лв. Този факт бе потвърден и от ВрИД-кмета Илинка Никифорова, но с уговорката, че изпълнението на заложените средства е свързано с приходите на Общината. Тя обясни, че всички спортни клубове са получили средства, но на волейбола са дадени 10 000 лв., тъй като в клуба освен представителния мъжки отбор, тренират още 9 отбора в различни възрастови групи.

Волейболния тим и ръгби-клубът са единствените в Перник, които играят във Висшата лига.

Спортна зала “Борис Гюдеров”, където ще се играят мачове от НВЛ-Суперлига трябва да бъде лицензирана. Осветлението й трябва да се подобри, за да има качествено телевизионно излъчване. Проблемът с отоплението също трябва да бъде решен. Нужен е ремонт на съблекалните и баните, а в подземието е желателно изграждането на фитнес зала.

Както вече писа Pernik Today в началото на септември за председател на Управителния съвет на волейболния клуб бе избран президентът /2002-2012/ Георги Първанов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.