iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отпуснаха пари на шахматиста Косьо Георгиев

Отпуснаха пари на шахматиста Косьо Георгиев 07_1437716289

Общинският съвет гласува кметът Иван Иванов да преведе сума от 1300 евро на осемгодишния Константин Георгиев за участие на Световно и Европейско първенство по шахмат, като решението бе взето след подадена молба за съдействие от неговата майка Елена Гюрова до председателя на ОбС Перник Милан Миланов.

В нея тя посочва успехите на Константин Георгиев, който е вицешампион на страната за 2015 година в шахматните категории – класически и ускорен шах, шампион в категория БЛИЦ. С тези постижения той получава квота за участие на един от двата големи форума – Световно и Европейско първенство за деца и юноши.

„През изминалата 2014 година, благодарение на вашата съпричастност, Константин Георгиев спечели два сребърни медала на Световното първенство в гръцкия град Кавал. Ние родителите финансираме всичките му състезания и обучение, но когато турнирите са извън страната трябват повече средства. Константин получи право да представя България на престижен международен форум, но трябва да си заплати таксите за участие, в противен случай няма да се яви на състезанието. Обръщам се с апел, ако имате възможност да помогнете, тази помощ ще бъде безценна за развитието на детето” , пише в молбата си Елена Гюрова.

Младият талант Константин Георгиев е само на 8 години и е състезател в шахматен клуб „Юри Бендерев 1912” – град Перник

Световното и Европейското първенство по класически шахмат за деца и юноши са двата най-представителни форума. Двете състезания ще се проведат в непосредствена близост до страната ни.

В молбата си родителите на Константин бяха приложили финансовите разчети за необходимите средства.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.