iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани спечелиха седмия регионален полуфинал на Фен Купа 2016 за областите Кюстендил, Благоевград и Перник

Перничани спечелиха седмия регионален полуфинал на Фен Купа 2016 за областите Кюстендил, Благоевград и Перник 06_1466441171

Перничани отстраниха категорично всичките си опоненти по пътя към победата, като в седемте си мача отбелязаха общо 23 гола и допуснаха 14 във вратата си.

Купата на регионален шампион на Югозапада е техният билет за националните финали на турнира. Това допълниха организаторите. Там 12-те най-силни любителски отбора у нас ще спорят за титлата национален шампион на България и уникалния шанс да придружат Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу. Втори в класирането остана тимът на "Торсида" -Кюстендил, който загуби драматично финалния мач с 3:2 след равенство 0:0 в редовното време и изпълнение на дузпи. Шампионите и подгласниците вече се бяха срещали на терена по време на мачовете от груповата фаза в събота. Първият им сблъсък също завърши при равен резултат 1:1. Почетните трета и четвърта позиция бяха заети от "Zona C" /Благоевград/ и "Стандарт" /Перник/, които решиха спора помежду си чрез дузпи. Калоян Георгиев от "Торсида" /Кюстендил/ грабна приза за "най-добър вратар", Евгени Американов от "Стандарт" /Перник/ получи титлата "най-атрактивен състезател", а тимът на "Кучетата" /Перник/ единодушно беше обявен за "най-спортсменски отбор".

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.