iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани взеха приза за феърплей на турнир по волейбол за момчета до 15 години

Перничани взеха приза за феърплей на турнир по волейбол за момчета до 15 години 05_1432618076

Турнирът по волейбол за Купата на Красимир Димитров беше спечелен от отбора на Арда (Кърджали). Този турнир беше за момчета до 15 години и се проведе в столичната зала Икономист.

Надпреварата е в памет на бившият национал на България, волейболен деятел и вицепрезидент на БФВ, като това бе осмото издание на турнира.

Младите волейболисти на Арда вдигнаха трофея пред погледа на националите Валентин Братоев, Николай Николов, Велизар Чернокожев и Яни Георгиев.

До този развой се стигна след като в първия полуфинал от надпреварата Арда (Кърджали) победи Левски Бол (София) с 3:1 и се класираха за финал. В другия полуфинал момчетата на ЦСКА (София) надделяха над Виктория Волей (Пловдив) също с 3:1 и достигнаха до спора за първото място.

Във финала момчетата от Кърджали бяха повече от убедителни и надиграха ЦСКА с категоричното 3:0 (25:22, 25:20, 30:28). В първите две части волейболистите на Арда си осигуряваха комфортен аванс още в самото начало и поддържаха разликата до края на геймовете. В третата част ситуацията бе малко по-различна. Притиснати до стената Червените се мобилизираха и успяха да поддържат една разлика от 2-3 точки до второто техническо прекъсване.

В заключителните минути обаче на четири пъти волейболистите на ЦСКА не успяха да затворят гейма и в крайна сметка загубиха с 28:30.

В малкия финал Левски Бол се наложи на Виктория волей с 3:2 в един изкличително драматичен двубой. По този начин столичани завършиха на трето място, а пловдивският състав остана четвърти.

На пета позиция се класира отборът на Славия, който в директен сблъсък се наложи над Миньор (Перник) с 3:1 гейма. Преди това миньорци регистрираха две загуби в групите – с 0:3 от ЦСКА и с 1:3 от „Левски боол”.

Перничани обаче получиха приза за феърплей на турнира. Всяка година турнирът Красимир Димитров се провежда винаги преди държавните финали в съответната възраст, като се смята за основен индикатор за моментното състояние на участниците. В него участват шест от най-добрите отбори за съответната възраст, като представянето на състезателите носи информация на треньорите. Така турнирът се е превърнал във важен елемент от календара на подрастващите, като се чака с нетърпение от всички, а често класирането от турнира се припокрива и на държавните финали

Индивидуални награди

Най-добър нападател: Мартин Василев (ЦСКА)

Най-добър разпределител: Любомир Телкийски (Виктория Волей)

Най-добър блокировач: Валентин Благинов (Левски Бол)

Най-добър на начален удар: Петър Петров (Арда)

Най-добро либеро: Валентин Печев (ЦСКА)

MVP на турнира: Симеон Топузлиев (Арда)

Най-полезни състезатели за своите отбори:

Арда (Кърджали) – Димитър Делчев

ЦСКА (София) – Радослав Банишки

Левски Бол (София) – Аспарух Аспарухов

Виктория Волей (Пловдив) – Константин Лапков

Миньор (Перник) – Милен Таков

Славия (София) - Денислав Митов

Отборът на Миньор (Перник) получи приз за феърплей.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.