iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин възражда "Миньор"

Перничанин възражда "Миньор" 12_1417418502

Перничанинът Влади Петров иска отбора на “Миньор”, агитката и града буквално до небето. Той работи над няколко проекта за възраждането на отбора, а ентусиазмът му е за завиждане.

„Идеята ми е да станем още по-задружни, затова наливам пари”, обяснява Влади. Роденият навръх Голяма Богородица (15 август) младеж е готов на всичко в името на любимия си отбор. „Сега работя по въпроса да направя голям фен клуб, може би най-модерният в България.

Идеята ми е да има кафе-бар, джага, билярд, както и модерен фитнес. Оборудването го имам, само си търся подходящо помещение. Всичко трябва да е готово до една година като подарък за 100-годишнината на любимия ми клуб. Имам голяма изненада за агитката, която засега искам да запазя в тайна, но всички ще останат очаровани“, сподели развълнуван перничанинът.
Влади учи в Университета по архитектура, строителство и геодезия, играе в националния отбор за фенове и сподели, че два пъти отборът е ставал европейски шампион в Украйна.

„За първи път баща ми ме заведе на мач „Миньор” – „Левски”. Това беше може би 1999-2000 г. След това „Миньор” изпаднаха в долните дивизии и не съм ходил, само ги следях. Станах редовен по трибуните от 2007 г. и оттогава не съм изпуснал мач на любимия ми отбор“, казва Влади.

Верният фен е хвърлил дотук около 10 000 лв. за любимия си футболен клуб „Миньор” (Перник). През изминалата пролет с лични средства е купил за феновете на отбора четири колони, усилвател, микрофон и вишка, за които платил около 6500 лв. „Сега съм дал още 3000 лв. за знамена и тъпан.

Много приятели ме питат: Защо даваш толкова пари за нещо, което няма възвръщаемост? Моят отговор е, че любовта цена няма. Много от феновете ме питат с какво могат да помогнат и това мен ме мотивира още повече. Преди два месеца събрахме 1200 лева за отбора, защото в момента „Миньор“ е в много тежко финансово положение. Последния мач събрахме 250 лв. Даже вчера футболистите ги отказаха, защото са гузни пред нас от загубата. Парите не са много, но това е голям жест за тях и ги мотивира още повече. Ние, феновете, винаги сме били зад тях, каквото и да се случи, защото „Миньор“ не е просто един отбор, „Миньор“ е религия и момчетата от отбора показват, че не всичко става с пари”, разказва Влади. Той стиска палци да зарази още хора, които да помогнат на пернишкия футбол.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.