iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките планеристи се утвърждават като най-добри

Перник Парапланерист

Веселин Георгиев спечели първото място след проведените пет полета, като регистрира отклонение от само 21 сантиметра. С два сантиметра повече - 23, на второ място в крайното класиране за състезанието в местността Синилка е Димитър Ралев. Трети с 286 сантиметра отклонение се е класирал Пламен Шайков от клуба от Сливен „Флай академи", а четвърти с 290 сантиметра и Бисер Андонов. В състезанието са взели участие около 30 състезатели, като сред тях е имало и парапланеристи от Швеция. Тук в отборното класиране категорично първи е отборът на „Перник", следван от „Вертикал дименшън"(София) и „Флай академи" (Сливен).

Седмица по-късно като втори кръг от националната лига се е провело традиционното състезание в Гоце Делчев за купа „Неврокоп".

Тук са се провели четири състезателни полета, като първи е станал Цветан Цолов, втори и трети са македонците Миле и Борян Йовановски ( Борян е по-малкият брат на Мартин Йовановски, който спечели първото състезание за световната купа, което се проведе в Перник). Четвърти в класирането е Методи Методиев от Перник, 5-ти Димитър Ралев, седми е Веселин Георгиев. В отборното класиране тук първи е отборът от Македоня, втори е клубът по делта и парапланеризъм „Перник". От националната лига остават още два старта, като единият от тях ще се проведе през септември в Перник. 

С горните постижения пернишките парапланеристи са на път да се утвърдят като най-успешният клуб в дисциплината целно кацане. В първите два кръга от учредената национална лига по този спорт перничани бяха с класа над останалите.

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.