iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишкият Роналдо отива в Локо - Пловдив

Перник снимка: за хората и събитията - Даниел Златков

 Пернишкият Роналдо Даниел Златков вече е в Пловдив и тренира по специална програма с местния Локомотив. Всеки момент той щял подпише договор, след което ще бъде картотекиран в БФС. Очакваше се бранителят да подпише с Левски, но той е предпочел офертата на Локомотив, където му гарантират титулярно място

Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов потвърди пред „Меридиан Мач", че тимът ще привлече напусналият Миньор Перник Даниел Златков. Защитникът разтрогна едностранно договора си  с „жълто-черните" и обясни в писмо мотивите си.  

Даниел Златков не е с Миньор от 16 август . Причините за неявяването му на тренировки не бяха ясни на ръководството на Миньор Перник до 18 –ти, обясни изпълнителният директор на клуба ген. Й. Димитров.

По-късно  Златкове уведомил шефовете на Миньор, че прекратява едностранно договора си с ПФК Миньор Перник, поради финансови задължения на клуба към него.

От Миньор обявиха, че съгласно направената справка в НОИ Перник, към 18-ти Миньор  няма задължения към футболиста.

Даниел Златков е сезирал ФИФА и ФИФ-про (Асоциацията на професионалните футболисти) за проблемите си с пернишкия клуб. Бранителят е прекратил отношенията си с "Миньор",  тъй като клубът му е дължал 2 заплати и по закон играчът има право на подобно нещо. От "Миньор" обаче са реагирали незабавно и още на следващия ден са му превели част от дължимите суми. Клубът е подал жалба срещу играча в БФС и по този начин разтрогването на договора е блокирано. Футболната централа ще се произнесе по случая следващата седмица.

Според Златков още през миналия сезон заплатите на играчите на клуба са били намалени. Самият той не е получил и бонусите, които му се полагат за броя изиграни мачове в предишния шампионат. Преди няколко седмици пък шефовете на "Миньор" са обяснили на футболистите, че не могат да им плащат редовно месечните възнаграждения. На всичко отгоре клубът е спрял да превежда парите за квартирата на Златков в Перник и той се е изнесъл от нея.

 

Обясненията  на Златков:

„Бих желал с настоящото изявление да потвърдя (пред членовете на клуба, феновете на ПФК Миньор Перник , журналисти и други.), че преустанових договорните си отношения с ПФК Миньор Перник поради невъзможността от страна на клуба да ми изплати заплати, наеми на жилище и някои бонуси за изминалия 2010-2011 сезон.

Изглежда, че клубът има финансови затруднения. През предходния 2010-2011, сезон футболистите бяха принудени да получават намалени възнаграждения като от своя страна аз също се съгласих да приема по-ниско от първоначално договореното заплащане.

На проведена среща с ръководството на клуба преди няколко седмици, бяхме уведомени, че клубът има финансови проблеми и изпитва затруднения да изплати заплатите. Същевременно на някои от футболистите им бяха платени заплати, а на други не, което постави и третира в неравноправно положение футболистите в отбора.

Нещо повече, клубът не само не ми заплати дължимите заплати, но бях редица пъти санкциониран от него с глоби поради неоснователни причини. В последните месеци финансовата обстановка се влоши до степен такава, че бях принуден да прекратя договора за наем на апартамента. Въпреки изпратените от мен две напомнителни писма до клуба, дължимите суми не ми бяха изплатени. Това обстоятелство обаче не ми попречи да давам най- доброто от себе си и винаги да подхождам професионално към задълженията си.

Единствената възможност, която ми остана бе да прекратя договора си с клуба съгласно правната уредба на Българския Футболен Съюз и приложимото действащо трудово българско законодателство. На 16 август в 13:40 следобед ръководството на ПФК Миньор Перник получи моето писмо, с което го уведомих че прекратявам договора си с него .

Едва след получаването на писмото ми , клубът намери средства, с които да ми изплати една дължима част от бонусите за изминалия сезон, която част представлява прекалено малко от полагащата ми се обща дължима сума и преди всичко изплатена прекалено късно.

Моят договор бе преустановен и аз ще следвам целите в кариерата си в или извън България, но не и с ПФК Миньор Перник . Тази страница е затворена за мен.

Бих искал да благодаря на феновете и да пожелая на ПФК Миньор Перник всичко най-добро през идващия сезон.

Искрено ваш:

Даниел Златков"  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.