iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пешо Буфера: В Перник може да няма футбол

Пешо Буфера: В Перник може да няма футбол 09_1411729160

Председателят на фен клуба на жълто-черните "Миньор", Перник Пешо Буфера смята, че до десетина дни емблематичният футболен отбор на Перник може и да го няма.

От три месеца няма никакви постъпления, момчетата от два месеца не са получавали заплати, притеснен е Буфера и непрекъснато повтаряше, че в Перник може да няма футбол. „Не знаем към кого да се обърнем. Къде ли не ходихме, какво ли не правихме”, редеше той. Шефът на феновете припомни, че Общината организира спасителна среща за футбола, но от поканените близо 100 фирми, се отзовали едва 5. „Явно политиката за спорта в Перник не е както трябва”, коментира шефът на фен-клуба.

Ще искаме 1% от общинския бюджет за 2015 г. да бъде отделен за спорт, обяви Пешо Буфера и допълни, че ще бъде внесена нарочна докладна по проблема преди разглеждането на бюджета. Ще говорим с общинските съветници, за да видим кои са „за” и кои – „против”, каза той и подчерта, че надеждата отнякъде да дойде помощ за „Миньор” и детско-юношеския футбол не умира. От своя страна Сергей Станишев обеща, че ще говори със съветниците от БСП-Перник да подкрепят искането за спорта да се заделят повече средства.

Пешо Буфера е убеден, че има начин за финансова инжекция и при добро желание той може да бъде намерен. Бизнесът трябва да има стимул да дава пари за спорта, твърди той.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.