iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Петима пернишки шахматисти на третия мемориал "Стоян Стругов"

Шахмат

Шахматистите от ГШК "Юри Бендрев" взеха участие в третия мемориал „Стоян Стругов" в Огняново. Турнирът се провежда в памет на Стилян Стоянов Стругов - 20 - годишен, нелепо загинал в автомобилна катастрофа - прогресиращ млад шахматист от с.Гърмен и студент по история в ЮЗУ"Неофит Рилски" Благоевград и с цел да се повиши спортното майсторство на шахматистите и да се популяризира играта в региона. Състезанието се организира от БФ Шахмат; Община Гърмен, ШК"Левски" и ШШ "Никополис" -Гърмен и егидата на областния управител на Благоевградска област - инж. Костадин Хаджигаев, съобщи Pernikmedia.NET.

Перничани се представиха повече от достойно в надпреварата след като трима от тях влезнаха в челната десетка, която раздели и наградния фонд, който варира между 250 ( за първия) и 30 лева ( за десетия в подреждането). След изиграните седем кръга победител с 6,5 точки стана гросмайстор Кирил Георгиев. Втори с 5,5 точки е Нино Влашки, а на трето място със същия актив е Сашо Николов. От шахматистите от ГШК „Юри Бендерев" най-напред в класирането е Любомир Данов - пети с 5 точки. Със същия актив Първан Аспарухов е шести, а челната десетка се затваря от трети пернишки шахматист - Яне Гелемеров.

Останалите двама перничани се класираха както следва: Йордан Николов е 18-ти с 4 точки , а 25-ти с 3 точки и половина е Ради Данов. Общо петдесет и четирима шахматисти от цялата страна взеха участие в мемориала.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.