iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


“Пирин”, Благоевград спечели от “Миньор”

“Пирин”, Благоевград спечели от “Миньор” 07_1406463660

ОФК „Пирин“ иска да участва в „А“ група с 26 състезатели. Те бяха представени на привържениците на зелените преди контролната среща на стадион „ Христо Ботев“. Тогава отборът игра с „Миньор“ Перник.

Пиринци се наложиха с 2:1 с голове на Попев и Тасев. „Пирин“ поведе още в 5-ата минута с гол на Юлиян Попев, който бе точен с глава. В 13-ата минута Златинов имаше възможност да покачи от пряк свободен удар, но стреля покрай вратата. Минута по-късно, стражът на перничани направи грешка, но отново Златинов не успя да се възползва максимално.

В 16-ата минута Тошев центрира прострелно, но двама нападатели в зелено се разминаха с топката. В 19-ата минута, добра триходова комбинация бе завършена неточно от Войнов, който стреля в ръцете на стража на перничани. Гостите отговориха с едно полуположение за Стефанов, но халфът игра зле с глава. Ефектно воле нанесе Златинов в 24-ата минута, което за съжаление не навести мрежата на Младенов.

Последваха доста минути без положения, като едва в края на полувремето Златинов отново излезе на стрелкова позиция, но не можа да засече кълбото във вратата. Второто полувреме стартира с опасно положение за „Пирин“, нереализирано от Тошев в 51-ата минута. Перничани отговориха с опасен удар покрай вратата на влезлия Костов, но голът се размина. Уникален пропуск направи Войнов за „Пирин“, който само от метър и половина стреля в тялото на вратаря в 62-ата минута. Само минута по-късно пък Тошев изпусна от подобна ситуация. Докато зелените се редяха на пълна хокейна смяна, отбраната на „Пирин“ проспа едно положени и миньорци изравниха резултата в 64а-та минута с гол красавец на Петър Петров.

„Орлетата“ се опитаха да върнат гола бързо, но Хаджииванов и Варсанов се засуетиха при две мелета пред вратата на „Миньор“. Сандев имаше възможност да отбележи в 75-ата минута, но стреля неточно над вратата. Тасев върна преднината за „Пирин“ с много ефектно и красиво попадение в 79-ата минута, след като стреля точно и силно от границата на наказателното поле. Отново Тасев надбяга отбраната на гостите две минути по-късно, но леко от ъгъл стреля в краката на резервния страж на „Миньор“. До края на мача положенията липсваха и „орлетата“ записаха поредна победа и затвориха кръга от контроли без загуба. Следващата събота „Пирин“ домакинства на“ Ботев“ Гълъбово в първи кръг от първенството на „Б“ група, а срещата е с начален час 19:30.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.