iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат неприемливи условия за участие в Грузия за шахматистите ни

Предлагат неприемливи условия за участие в Грузия за шахматистите ни 07_1406627908

Треньорът на пернишкия шахматист Ради Данов обяви, че са му предложили твърде неприемливи условия за участие на европейското първенство по шахмат в Грузия.

Ради стана втори на държавното първенство за юноши през април в Пловдив и получи правото да представя България на престижния международен форум.

Преди дни той и треньорът му обаче са научили,че трябва сами да си платят самолетните билети до Тбилиси и обратно иначе няма да участват. Такова било решението на управителния съвет на ръководния шахматен орган, което, според треньора Първан Аспарухов, не е публикувано никъде и не може да се прочете от никого.

Сумата възлиза на около 800 евро за двамата, като от федерацията са им обещали да поемат разходите по застраховката за полета, което е повече от смешно. Просто защото тя е включена в цената на самолетния билет, който перничаните ще трябва да платят.

Все пак, това не е изискване само към тях, а към всички медалисти от първенствата на подрастващите, които са получили правото да защитават шахматния авторитет на родината си. За което трябва да си платят. При тези условия двамата шахматисти са решили да се откажат от участие, тъй като, според тях, това обезсмисля усилията им да спечелят медал от държавното първенство. Вероятно на тяхно място ще замине шахматист, който може и да е десети на първенството, но просто може да извади парите.

Според Първан Аспарухов, повечето от медалистите обаче са клекнали пред условията, поставени от шахматната ни федерация, и са платили исканите от тях суми. При това парите не се превеждат на компания за продажба на билети, а в касата на федерацията, която си ги купува оттам , откъдето си реши. Треньорът на Ради Данов заяви, че е можело да се намерят и много по-евтини варианти за пътуване, ако са били направени резервациите доста по-рано, тъй като датите на първенството на континента са фиксирани и се знаят отдавна. Но даже и това не е направено.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.