iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пуснаха нова спортна площадка в Перник

Пуснаха нова спортна площадка в Перник 07_1467525813

Обещаната, втора по ред,спортна площадка в Перник вече е факт, като тя се намира в кв. Клепало, между ул.„Русе“ и ул.“Варна“. Още при старта новото съоръжение събра футболни запалянковци от различни възрасти.

Кметът Вяра Церовска и заместник-кметовете Владислав Караилиев,Денислав Захариев и Севделина Ковачева посетиха новата спортна площадка,която е една от четирите заложени в капиталовите разходи на общинския бюджет за тази година.Строителството й струва 48 600 лв.

Жителите на квартала не можеха да повярват, че вече са стопани на цяло игрище, което децата им ще ползват безплатно. Хората бяха дошли да благодарят на кметския екип за изграденото съоръжение и неговата бърза реализация. Кметът Вяра Церовска им заяви,че ако са добри стопани, децата ще се възползват по-дълго от спортната площадка.Игрището е 360 квадрата с изкуствена трева, с дължина на косъма 4 см. и с посипка от пясък и гранули, обясниха от фирмата-изпълнител„Хидрострой“ООД. Строителите се пошегуваха, че през цялото време децата са правили проби и са ги контролирали. Проба направи и заместник-кметът Денислав Захариев, но вратарят се оказа с бързи футболни рефлекси.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.