iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


С фантастичен гол Миньор удари 10 от Калиакра и чака Левски

Миньор

Миньор регистрира четвърта поредна победа. „Чуковете” удариха Калиакра (Каварна) с минималното 1:0 на своя стадион в Перник след фантастичен гол на Илиян Илиев в 70-ата минута. Попадението спокойно може да се нареди сред едно от най-красивите през този сезон. Миньор получи предимство в 51-ата минута, когато за втори жълт картон от играта бе отстранен Десислав Русев, и после се възползва за кеф на феновете си, които започнаха да скандират „Идва ред на Левски”.

Двубоят започна двуостро с игрово преимущество на Миньор. Калиакра действаше активно по крилата, а последователни удари на Янкович и Траянов не намериха очертанията на вратата на гостите.

След динамичен половин час, в който гостите оказваха отпор, „чуковете” се опитаха да ги ударят. Топката лизна гредата на Данчо Господинов преди да дойде 42-ата минута, когато Илиян Илиев отправи силен шут от 30 метра, но вратарят успя да я залепи на голлинията.

В добавеното време на първата част Въндев намери на бялата точка непокрития Янкович, който обаче загуби равновесие и не успя да нанесе свестен удар.

Миньор продължи натиска и през втората част. Първо Брахими не успя да насочи топката във вратата с подновяването на играта, като кълбото се търколи по голлинията, стигайки чак до ъгловото флагче.

В 51-ата минута закономерното се случи и Десислав Русев бе изгонен за поредната си груба проява. Той удари във въздуха Дани Златков и заслужено получи втори жълт картон.

Последвалите опити на Миньор да отбележи не се увенчаха с успех, защото вратарят на гостите Йордан Господинов със завиден котешки рефлекс успя да предотврати гол в своята врата след удари на Марков и Илиян Илиев. Калиакра пък отвърна с опит на Милен Бонев да порази Чворович. Удар с глава на Иван Александров пък премина покрай дясната греда на Чворович.

Така се стигна до 70-ата минута, когато Илиян Илиев отбеляза гола на сезона. Юношата на Миньор получи топката от Янкович, чукна я с левия крак във въздуха, завъртя се около оста си и с десния крак стреля от воле в горния десен ъгъл на безпомощния Данчо Господинов, който този път капитулира.

Публиката на Миньор изпадна в екстаз и изрева: „Идва ред на Левски”.

Две минути по-късно отново Илиян Илиев се пробва, но този път ударът ми мина над напречната греда.

В 74-ата минута Калиакра получи отличен шанс да изравни резултата. Центриране от дълбочина на Мартин Димов намери Милен Бонев, който излезе сам срещу Чворович, но стреля встрани от вратата. Две минути по-късно стражът на Миньор спаси страховит удар на Иван Александров в горния ляв ъгъл.

До края Миньор удържа преднината си и заслужено се поздрави с четвърти пореден успех.

„Чуковете“ изместиха Монтана от 10-ото място. Те са с актив 24 точки, на 8 от опасната зона. Калиакра пък е с пет поредни поражения от началото на втория полусезон, като само предимството в директните двубои срещу Сливен оставя тимът от Каварна над чертата. Другата неделя Миньор приема Левски. / minyor.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.