iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Седморката на Лудогорец на стадион Миньор

ПФК Миньор Перник

Биха ни :( Отборът на Лудогорец (Разград) напредна с три точки в напредването към титлата в родната „А" група след унищожителна победа с 7:0 над състава на Миньор (Перник). Така позорната среща между децата на Миньор и „милионерите" започна с предварително ясен финал. Съставът на Ивайло Петев бе излязъл с най-добрите си футболисти, докато от другата страна на терена играеха футболисти, които все още нямат право да остават навън след 22:00 часа, защото са непълнолетни.

Съвсем логично гостите от Лудогроец взеха пълната инициатива и първото попадение не закъсня. След поредица от атаки към вратата на младите миньорци, гостите от Разград откриха резултата напълно заслужено. Автор на първото попадение бе Мирослав Иванов.

Двадесет минути след първия гол, настъпи и времето на родния национал Иван Стоянов, който само за седем минути наниза безпроблемен хеттрик. Попаденията за бившия играч на ЦСКА паднаха съответно в 30-ата, 35-ата и 37-ата минута. Голям принос за тези голове имаше и бразилецът Шоко, който асистира за две от тях.

И докато малчуганите от Перник ядяха здрав пердах от звездите на Лудогорец, футболистите от мъжкия тим на Миньор гледаха този култов мач от родното първенство на трибуните, спазвайки заповедта на клубния бос Никифор Вангелов.

Единственият тъжен от състава на „милионерите" днес бе сръбският страж Урош Гулобович, който ще остане със сериозни съмнения за настинка, след като нямаше никаква работа в днешния двубой, но бе обилно навалян от неспиращия пернишки дъжд.

Темпото на игра през второто полувреме спадна рязко, но футболистите на Ивайло Петев продължаваха да унищожават младите надежди на „чуковете" с нови попадения. Вместо да запазят честа на пернишките юноши, разградчани решиха да бележат още и още.

Първо Младен Кашчелан, а след това и Димо Бакалов направиха резултата 0:6.

Точка на този нелогичен мач сложи младежкият национал Георги Костадинов, който се възползва от поредната асистенция на Шоко и с лекота отбеляза за 0:7.

С днешната си победа, отборът на Лудогорец освен, че подобри сериозно головата си разлика, прибави и нови три точки към своя актив. Така футболистите собственост на Кирил Домусчиев събраха 57 точки с три по-малко от лидера ЦСКА, който е и с мач по-малко.

Тимът на Миньор пък остава девети с 28 точки, информира topsport.bg 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.