iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шахматистите от Юри Бендерев е на седмото място от 11 отбора

Шахмат Перник

Перничани играят в състав: Людмил Ненков, Росен Илчов, Любомир Данов, Йордан Николов, Ради Данови Първан Аспарухов. В първия кръг пернишките шахматисти загубиха срещу тима на „Енергия"(Добрич) с 2,5 :3,5. Последва почивен втори кръг, тъй като отборите са нечетно число - единадесет.

В третия кръг последва нова загуба, този път от „Хармония"(Шабла) , отново с 2:5:3,5. След двете загуби последва победа с убедителното 6:0 срещу тима на „Сливнишки герой". След тази победа пернишките шахматисти явно вдигнаха самочувствието , защото последва хубав успех над „Славия" с 4:2. за съжаление, дойде мачът срещу „Марек Юнион Ивкони". Дупничани определено са най-добре комплектуваният отбор в групата, всички състезатели имат международни звания и логично се поздравиха с успех от 5,5:0,5 точки. Единственото реми направи Любомир Данов срещу мм. Николай Милчев. Последва равенство в последния от изиграните досега седем кръга срещу Спартак(Плевен) - 3:3.

Така перничани имат актив от 6 точки. Първенството се играе по система с две точки за победа и една за равенство, която не е от най-справедливите в шахмата, но тя е една за всички отбори. Така на първото място в класирането е „Енергия"(Добрич) с актив от 13 точки, на второ с 12 е „Марек Юнион Ивкони", а на трето място в подреждането е отборът на „Силистра" с девет точки. Зад пернишкия тим са Шумен, Ловеч, Спартак(Плевен) и „Сливнишки герой". До край остават още три кръга.

Досега най-успешно от перничани се представя играещият на трета дъска Любомир Данов, който от 6 партии има актив от 4,5 точки. Първан Аспарухов е с 3,5 точки, Росен Илчов и Ради Данов са с по три, а играещият на първа дъска Людмил Ненков, който среща и най-силните противници донесе 2,5 точки за отбора. Засега най-скромен е приносът на Йордан Николов с актив от 2 точки. 

Източник: Pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.