iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шампион на финалите по волейбол в зала „Борис Гюдеров” е „Левски боол”

Шампион на финалите по волейбол в зала „Борис Гюдеров” е „Левски боол” 06_1435556288

Финалът на държавното първенство по волейбол за юноши младша възраст противопостави двата най-добри отбора в турнира. Това се „Черно море” и „Левски боол”.

От Варна бяха пристигнали и родители за подкрепа на децата си, появиха се и фенове на „Левски боол” и атмосферата в залата стана повече от подобаваща за финал на такова състезание.

Първият гейм започна с явно превъзходство на столичните волейболисти, които поведоха с 8:2 и премина през най-различни обрати. Равенството дойде при 13:13, когато варналии се възползваха от няколко грешни посрещания от страна на „сините” волейболисти и поведоха. Разликата стана внушителна при 20:15 за „Черно море”, но последваха пет поредни точки за „Левски боол”, за да може нещата да стигнат кулминацията си в последните точки от гейма.

Тогава варненци запазиха хладнокръвие, а волейболистите, водени от Весела Братоева правеха грешка след грешка и краят на частта дойде при 25:22 в полза на „Черно море”.

Вторият гейм вървеше изключително равностойно, като двата отбора се движеха рамо да рамо без да се откъсват. При 12:10 „сините” имаха някаква надежда за откъсване, но след взетото от треньора на варненци Юри Тупанков прекъсване ,точковото съотношение веднага беше изравнено при 12:12. Така в абсолютен паритет се стигна до 22:22, когато варненци посрещнаха много лошо един елементарен сервис на Мартин Павлов при 22:23 и резултатът стана 24:22 за „Левски боол”. Последва размяна на точки, но тя беше достатъчна,за да се стигне до 25:23 и равенство в геймовете. Третата част започна с предимство на „Левски боол”, който поведе с 8:4.

Варненци се стараеха, но в много случаи и шансът не беше на страната на волейболистите на „Черно море” и се стигна до внушителните 22:12 в полза на столичани. Хаосът в редиците на „Черно море” стана пълен и геймът приключи при резултат 25:13, а варненските волейболисти бяха разбити тотално на блокада, където Алекс Грозданов им направи десетина блока. В четвъртия гем нещата се повториха, отново атаките на волейболистите на „Черно море” се удряха в ръцете на Алекс Грозданов и Милослав Димов и резултатът от третата част се повтори при 25:13. Така волейболистите, водени от Весела Братоева, станаха държавни шампиони за своята възраст, а за отбора на „Черно море” и неговият треньор Юли Тупанков остана утехата,че са изиграли един много силен турнир, в който веднъж победиха „Левски боол” и „Славия”, наложиха се и над „Пирин”(Разлог) и „Виктория волей” и заслужено стигнаха до сребърните медали в състезанието.

Организацията на турнира беше повече от добра, това беше признато и от наблюдаващия от Българската федерация по волейбол Витка Дончева. Наградите на победителите бяха връчени от президента на ВК „Миньор” Петър Първанов, а индивидуалните отличия от спортния директор в клуба Асен Асенов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.