iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще проверяват регистрациите по адрес в пернишко

Ще проверяват регистрациите по адрес в пернишко 07_1438176272

Областният управител Ирена Соколова определи служители на администрацията, които да участват в проверка на всички лица, регистрирани по постоянен и/или настоящ адрес в периода 1 юли 2014 г. – 30 април 2015 г. в област Перник, като комисиите, формирани в 6-те общини, ще проверят спазено ли е изискването на Закона за гражданска регистрация броят на лицата, които могат да се регистрират по настоящ адрес на адреса на едно жилище.

Измененията на закона определят, че тази регистрация следва да бъде направена със съгласието на собственика на жилището, и да не надвишава повече от три пъти броя на лицата, които обичайно могат да обитават съответното жилище.

В състава на комисиите се включват служители от областна администрация, представители на съответната общинска администрация, на териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи и на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проверките ще бъдат извършвани по график до 21 август. За резултите ще бъде изготвен протокол, който ще се оповести публично.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.