iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скоро няма да започне обновяването на стадиона в Димова махала

Скоро няма да започне обновяването на стадиона в Димова махала 07_1405927845

Все още не е обявяена процедура за избор на фирма изпълнител за реновирането на мини-стадиона в Димова махала и ремонта на зала „Дружба” в Перник. Процедурата трябва да бъде обявена от Министерството на спорта.

Това означава, че обновителните дейности скоро няма да започнат, обяви кметът на общината Росица Янакиева в отговор на питане на общинския съветник от ГЕРБ Румен Танев. Едва миналата сряда при кмета са пристигнали документи за подпис, които трябва да учредят безвъзмездно право на строеж на спортното министерство за срок от 3 години, каквото беше изричното условие. Това означава още седмица движение на книжата.

Министерството отпусна 1 030 000 лв. на Перник, които изправиха спортната общественост на нокти. Доста от спортните клубове с право искаха част от парите да отидат при тях, та да попълнят що-годе някоя зейнала дупка в базите си. Общинският съвет даде съгласието си тези пари да бъдат изразходвани по предназначение и реши работата да започне до една година.

„Някои политици си сложиха светли брошки с ремонтите на игрището и зала „Дружба”, коментира Янакиева и допълни, че ако процедурата беше дадена на Общината, работата щеше да бъде свършена доста по-бързо.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.