iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Следващият кмет ще решава съдбата на "Миньор"

Следващият кмет ще решава съдбата на "Миньор" 09_1443510891

Засега ФК Миньор – Перник си остава с непроменен статут, като решението за отбора ще бъде взето от следващият кмет и Общински съвет.

Идеята да бъде ли клуба общински или не остана да виси във въздуха, но принципно имаше положителна нагласа за това. Според решението на Общински съвет от 10 септември се казва, че „при положителна нагласа на общественото мнение, Общински съвет Перник дава съгласие за преструктурирането на Сдружение ФК „Миньор“ – Перник в Общински футболен клуб „Миньор“ – Перник.

Според сега действащият кмет Иван Иванов, Миньор е кауза и трябва да се намери най-вярното решение, за да се спаси отбора. Имаше мнение, че средствата, които Община Перник заделя за спорт трябва да бъдат справедливо разпределени за всички видове спорт, функциониращи в града. В момента се готви Наредба за спорта, по която парите за спорт ще се разпределят между различните клубове спрямо успехите им.

Привържаниците на Миньор се мотивираха с това, че останалите спортни клубове се финансират от държавата, с изключение на футбола, който в момента е в незавидно положение. Според председателят на фен клуба Петър Илиев - Буфера най-добрия вариант е Миньор да бъде общински, а бизнеса да помага финансово. Той подчерта, че е наясно с тежкото фнансово положение на Общината, но футбола в Перник трябва да бъде спасен.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.