iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спортен клуб /СП/ „Успех“ от Варна завоюва първото място в турнирът по шахмат за хора със зрителни увреждания в Перник

Спортен клуб /СП/ „Успех“ от Варна завоюва първото място в турнирът по шахмат за хора със зрителни увреждания в Перник 10_1477285357

Спортен клуб /СП/ „Успех“ от Варна завоюва първото място в отборното класиране на традиционния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания. Турнирът се проведе в общинската база в Рударци и е посветен на Деня на Перник. Състезателите от морската столица спечелиха 30 точки, което ги нареди първи. Второто място бе спечелено с 27 точки от СК „Феникс“ от Монтана и третото заеха домакините от СК „Кракра“ с 26 точки.

Начело в индивидуалното класиране се нареди Петко Пътев от Перник, който миналата година бе сред отличените спортисти с увреждания на официалната церемония „Спортист на годината“. След него се класира Венцислав Георгиев от Монтана, а на трето място се нареди Йордан Георгиев от Благоевград.

Турнирът се проведе в рамките на два дни, негов организатор е община Перник със съдействието на спортен клуб за интеграция „Кракра“ . Купите и наградите на победителите бяха връчени от заместник-кмета Йордан Павлов и от главния експерт по спорт в общината Десислава Стойова.

Йордан Павлов поздрави участниците в турнира и им пожела догодина отново да се срещнат. Той изрази надежда в битката да се включат и повече състезатели.

В тазгодишното трето издание се включиха 5 отбора – Спортен клуб за интеграция „Кракра“-Перник, СК“Успех“-Варна, СК“Витоша“-София,СК“Пирин-спорт 2013″-Благоевград и СК“Феникс“-Монтана. Във всеки отбор имаше по 3-ма участници, а главен съдия на турнира беше Коста Ангелов от Варна. Той благодари на ръководството на община Перник, които подкрепят провеждането на турнира.
От СК „Кракра“ бяха пък подготвили специална награда за Десислава Стойова. Те изразиха благодарност за вниманието и помощта, която им оказва с едно прекрасно цвете, която тя отстъпи на единствената дама участник в турнира Илинка Дилкова от София.

Шахматният турнир от тази година е включен официално в общинския спортен календар като мероприятие на община Перник“, сподели Десислава Стойова и пожела на участниците до нови срещи.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.