iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валери Дамянов сменя Стойчо Стоев в Миньор

Валери Дамянов е един от фаворитите за нов старши треньор на Миньор (Перник). По ирония на съдбата сега той може да смени своя бивш съотборник от славните времена на Локомотив (София) Стойчо Стоев. Както е известно, бившето крило подаде оставка след загубата от Локомотив в Пловдив с 1:5. Според специалиста обстановката в клуба не е нормална и няма смисъл да продължава да си блъска главата.

“Настроението в тима е под кота нула. Може би това е последния ми мач начело на Миньор. Това не е отбора, който искам да водя. Няма никаква яснота за финансовото състояние. Има само обещания. Хабя доста нерви, но нещата не се получават. Ситуацията в отбора е такава, че нещо трябва да се промени за да тръгне всичко”, коментира Стоев след тежкото поражение.Той обаче е разубеждаван от част от шефовете на пернишкия клуб да размисли и да остане. Цялото ръководство на Миньор се събира по спешност, за да решават казуса.

Изпълнителният директор Йордан Димитров вече обмисля и резервни варианти при нов отказ на Стоев. О.з. генералът познава отлично Валери Дамянов от работата му в Спортист (Своге). 54-годишният специалист изведе “школадите” до бараж за влизане в “А” група през миналия сезон. На стадион “Славия” обаче тимът падна от “Ботев” с 0:2 и не можа да вземе промоция за елита. През лятото клубът бе налегнат от невиждана финансова криза и босовете решиха да прекратят участието му в първенството. Така повечето футболисти и треньорският щаб начело с Валери Дамянов, треньорът на вратарите Стефан Трифонов – Санята, и кондиционния специалист Кириакос Георгиу останаха на улицата. 

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.