iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валяците победиха Балкански котки (Берковица)

Валяците победиха Балкански котки

Това стана в мач от втория кръг на първенството по ръгби на стадиона в кв."Димова махала". Мачът обаче продължи само няколко минути, тъй като гостите дойдоха с една цел - да не загубят служебно срещата. В тия няколко минути, преди състезател на гостите да се „контузи" безвъзвратно, домакините вкараха няколко есета, които заедно със служебно прибавените точки, ще доведат резултата до 50:0.След "контузията" отборът на гостите остана със състезатели под необходимия минимум за провеждането на срещата и тя беше прекратена.

Припомняме ви, че в първия кръг преди седмица „Варварите"(София) пък дойдоха да кажат, че се отказват от първенството. От такова поведение не печели никой - нито публиката, нито състезателите, на които им трябва игрови тонус преди важните мачове на националния отбор. На 6-ти октомври българският представителен тим ще играе в Кечкемет срещу тима на Унгария след като премина в по-горната група миналата година. Срещата ще се излъчва пряко по Евроспорт 2, а пътуването на състезателите става проблем след като от федерацията не намериха самолетни билети и това ще доведе до отпадане на част от националите от отбора, по простата причина, че работодателите няма да освободят ръгбистите от работа за половин седмица. Това ще се наложи, тъй като тимът ще пътува с автобус.

Източник: Pernikmedia.net

Следващата седцица пък в събота юношите старша възраст на „Валяците" ще пътуват до Берковица за мач срещу „Балкански котки" в среща от първенството в тази възрастова група. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.