iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Волейболистите на Миньор с Феърплей купа

Перник волейбол

Миньорци заеха шестото място на столичния турнир по волейбол „Красимир Димитров". Турнирът е традиционен и се провежда в зала „Панайот Пондалов" в памет на бившия национал, вицепрезидент на БФС и волейболен деятел. В първия ден перничани се явиха с половината си отбор, другите момчета просто не бяха в града, който все още се люлееше от вторични трусове от земетресението. Това предопредели в голяма степен изхода от двубоите им със столичните тимове и перничани загубиха на два пъти. Срещу „Славия" с 1:3 и срещу „Левски волей" с 0:3.

На финала Левски Волей надигра Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:1 (25:20, 24:26, 25:14, 25:21), като с този успех показа, че на предстоящото републиканско първенство през месец юни ще бъде един от основните претенденти за титлата.

Не по-малко интересен бе и спорът за третото място, където изненадващо Славия (София) надигра Виктория Волей (Пловдив) и спечели бронзовите медали в турнира. Белите се наложиха с 2:1 (25:20, 15:25, 16:14 ), като остана домакинското удовлетворение от присъствието сред трите най-добри тимове в надпреварата.Петото място бе спечелено от тимът на ЦСКА (София), който победи Миньор (Перник) с 2:0. Състезателят, спечелил приза за MVP Илиян Велинов от „Левски волей" получи ваучер от фирмата за спортна екипировка „Мизуно" на стойност 150 лева. Останалите с индивидуални награди получиха спортни шапки

От всеки отбор бяха излъчени най-полезните състезатели:

Левски Волей - Велизар Чернокожев

Марек Юнион-Ивкони - Михаил Цветанов

Славия - Божидар Славчев

Виктория Волей - Трифон Лапков

ЦСКА - Георги Георгиев

Миньор - Любослав Симеонов

Крайно класиране в турнира Красимир Димитров 2012:

1. Левски Волей (София)

2. Марек Юнион-Ивкони (Дупница),
3. Славия (София)
4. Виктория Волей (Пловдив)
5. ЦСКА (София)
6. Миньор (Перник) 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.