iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Две изложби, вдъхновени от Сурва, ще има до края на месеца

Две изложби, вдъхновени от Сурва, ще има до края на месеца 01_1421998700

Две пъстри изложби, вдъхновени от Сурва, ще има до края на месец януари. Галерия „При кмета“ ще представи изложбата „Магията на Сурва“ на 28 януари, а три дни по-късно, на 31 януари, в галерия „Любен Гайдаров“ ще бъде открита традиционната сборна експозиция, наречена „Маскарад“.

„Магията на Сурва“ обединява творбите на деца от 18 училища, избрани след конкурс. Изложбата включва 30 разнообразни произведения, вдъхновени от обичая Сурва. Изложбата се организира съвместно от Художествената галерия – Перник и Община Перник. Малките художници са нарисували маски, портрети, маскирани хора в цял ръст, фигурални композиции. Официалното откриване на детската изложба е на 28 януари от 16 часа в галерия „При кмета“.

Последната за месеца изложба ще бъде открита навръх XXIV Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ – на 31 януари. В галерия „Любен Гайдаров“ ще бъде представена традиционната сборна експозиция „Маскарад“. Събитието, което включва основно живопис и графика, ще бъде открито официално в 17 часа. Специална мултимедийна презентация ще пренесе гостите на изложбата в различни кътчета на Европа, където се провеждат фестивали и маскаради. Присъстващите ще видят постери на събития от градове – членове на ФЕКГ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.