iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общинският съвет реши, че Сурва ще е всяка година

Общинският съвет реши, че Сурва ще е всяка година 02_1423205851

Първото заседание за тази година на Общинския съвет в Перник започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния кмет на Перник и заместник-председател на Народното събрание Росица Янакиева, която почина след кратко боледуване.

Фестивалът „Сурва” ще продължи да се провежда ежегодно. Това е решението на община Перник, което съобщи днес на сесията заместник-кметът Владислав Караилиев в отговор на питане на общинския съветник Стойчо Василев от ПП ЛИДЕР за евентуална възможност да бъде разредена мащабната фиеста.

Според експертите на общината промяната на периодичността на организирането на фестивала би накърнило неговия авторитет.

„Това ще даде възможност на множество селища, които сега копират опита на Перник, да изземат инициативата. За наша сметка те ще утвърдят нови фестивали в сферата на маскарада”, категоричен е Караилиев.

Общинското ръководство мисли за усъвършенстване организацията на фестивала и разработване на маркетингова стратегия, която да облекчи общинските разходи по организацията. Според тях обаче не е оправдано преди да се положат тези усилия да се прибързва с решението на въпроса за периода на провеждане на фестивала.

Още повече, че през 2016 година изданието на фестивала е двойно юбилейно – 25 –то поредно издание и 50 години от основаването му.

Стойчо Василев контрира отговора на Владислав Караилиев, като заяви, че община, която бе обявена за фалирала не е редно да си позволява такива разходи.

„Тези пари могат да се разпределят за Профилакториума и да бъде открита денонощна аптека в града”, категоричен е Василев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.