iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха конкурс за ученици за Сурва

Обявиха конкурс за ученици за Сурва 12_1449907935

„Магията на Сурва” е темата на литературния конкурс за ученици, който обяви Регионалната библиотека „Светослав Минков” в партньорство с Община Перник, като арт-надпреварата е втора поред. Тя е посветена на юбилейния ХХV Международен фестивал на маскарадните игри.

В конкурса може да участват ученици от ІV до ХІІ клас в разделите поезия и проза. Талантът на младите перничани ще се изяви в стихотворения, есета, разкази. Всеки от участниците избира някой от посочените жанрове, но е възможно участие и в двата раздела.

На отличените участници се присъждат първо, второ и трето място по възрастови групи. Наградите са материални и са подсигурени от общината и основния спонсор на фестивала.

Твобрите на призьорите ще бъдат публикувани на FB-страницата на фестивала, на страницата на общината и ще бъдат отразени подобаващо от основните медийни партньори БНР и БНТ. Класираните на първите места произведения ще бъдат публикувани на страниците на в каталога за Сурва 2017 г.

Първото издание на конкурса бе за ХХІV-то издание на маскарада, през януари 2015 г.

Представените творби ще се разпределят в две възрастови групи. Първата е ІV – VІІ клас, а втората – VІІІ – ХІІ клас.

Учениците изпращат своите произведения на имейл: :
[email protected] или на адреса на библиотеката – пл. „Кракра” №1 – РБ „Св. Минков”

Творбите трябва да бъдат до 3 печатни страници. Те се изпращат в 3 екземпляра ако се изпращат чрез пощата, или чрез прикрепен файл на електронната поща на библиотеката. Под всяка твобра се изписват името, презимето и фамилията на автора; класа, името и адреса на училището или школата; e-mаil и телефон за връзка.

Крайният срок за представянето на произведенията е 25 януари 2016 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 31 януари 2016 г. от 14 часа пред Двореца на културата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.