iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проф. Иван Маразов и Валерия Фол ще участват на Сурва

Проф. Иван Маразов и Валерия Фол ще участват на Сурва 01_1453884281

Проф. Иван Маразов и Валерия Фол са сред светилата на науката, които ще участват в научната конференция за маскарада в Перник, като в рамките на ХХV Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2016″ в Перник ще се проведе научна етнографска конференция с международно участие на тема ”Карнавалите в маскарада”.

Организатори на форума са Община Перник, Института по етнология и фолклористика с етнографски музей- БАН и Регионален исторически музей- Перник. Над двадесет доклада по темата на конференцията ще проследяват цялостното разнообразие на маскарадните традиции на Балканите и в Европа, от най-древни времена до наши дни. В традиционния вече форум на учените в рамките на фиестата участват етнолози от различни музеи в страната, от Института за фолклор и етнография към БАН, Института по балканистика с Център по тракология към БАН, НБУ, а също така гости -учени от чужбина.

Конференцията започва в 9.30 ч.на 29 януари в Двореца на културата, с доклади ще се представят още проф. Георг Краев и проф. Лозанка Пенчева . Всеки, които проявява интерес към темата на конференцията, може да присъства, да изслуша докладите и да участва в дискусиите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.