iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурва ще бъде открит от Елица и Стунджи

Сурва ще бъде открит от Елица и Стунджи 01_1422540312

Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва” ще бъде открит от Елица и Стунджи. Тяхното шоу е включено в гала спектакъла „Мистерията на Сурва”. Той ще започне от 18 часа пред Двореца на културата.

Публиката ще бъде омагьосана и от невероятните фокуси на Маг Жиров. Сурвакарите от Долна Секира, които са миналогодишните победители от фиестата, също ще бъдат част от програмата на вечерта. Те ще пречистят Перник от лошотията преди дефилетата.

На откриването на фестивала ще присъства председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, министри, посланици от Мексико, Индонезия, Русия, Палестина.

„Във фестивала на 30, 31 януари и 1-ви февруари ще се изявят 5255-ма участници в 82 маскарадни групи. От тях 36 групи са от Пернишка област, а 70 от други области в страната.

В дефилетата ще се включват още 12 групи от Словакия, Сърбия, Италия, Словения, Македония, Холандия, Румъния, Гърция, Индонезия и Палестина”, уточни кметът на Иван Иванов.

Мерките за сигурност също са засилени. 120 полицаи ще следят за сигурността на гражданите и гостите, които се очаква да стигнат над 100 000 души. Ще има и допълнителни групи, които ще следят за предимно за джебчийство.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.