iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече приемат заявления за Сурва 2016

Вече приемат заявления за Сурва 2016 12_1450161137

Община Перник уведомява търговците, желаещи да вземат участие на празничния базар във връзка с Международния фестивал на маскарадните игри-2016г., следното:

Приемането на заявления за извършване на търговска дейност на открито ще започне от 07.12.2015г. в деловодството на общината.

Към заявлението е необходимо да се приложи копие от удостоверение за актуално състояние на фирмата от Агенцията по вписванията със срок на валидност- 6 месеца от издаването.

Занаятчиите прилагат удостоверение за членство към Занаятчийската камара- копие.

Определените дни за извършване на търговска дейност ще бъдат от 25.01.2016г. до 31.01.2016г. вкл. за дървените къщички „Сурвакарско
село” и от 29.01.2016г. до 31.01.2016г.вкл. за всички останали
търговци.

Таксата за ползване на терени, на които се организират панаири, събори и др. празници е 2.50лв. на кв.м. на ден, съгласно Наредбата зап местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник.

Разрешените за продажба стоки са както следва: сувенири, художествени произведения, свързани със спецификата на празника, маски, български знамена, флагчета, тестени и захарни изделия, балони, варена царевица, вино и скари.

Местата за настаняване ще се разпределят по схема, одобрена от Главния архитект на Община Перник.

Поради ограничения брой на местата, търговците, извършващи продажба на сувенири, маски, зах. изделия и др. ще ползват до 2 бр. петна с квадратура 2/2 м.- 4 /четири/ кв.м. по схемата, а тези със скара – по 1 бр. петно.

Скарите /шатри/ ще се на площ от 20 /двадесет/ кв.м.- 5/4 м. /в тази
квадратура влиза разполагането на скарата и местата за сядане/.

На широката алея от пл. Кракра към Двореца на културата за периода от 25.01.2016г. до 31.01.2016г. вкл. ще бъдат разположени дървени къщички „Сурвакарско село”. Петната отговарят на 20 /двадесет/ кв.м., като в тази квадратура влиза разполагането на къщичката и местата за сядане. Външната им украса трябва да бъде изцяло в битов стил и да отговаря на спецификата на Фестивала на маскарадните игри. Заявленията за участие на търговците с дървени къщички ще се приемат до 15.01.2016г. Срока за изграждането им е до 24.01.2016г. Приемателна комисия ще одобри „Сурвакарско село” на 25.01.2016г.

Важно: Търговците със скари да опишат в заявлението какви електроуреди ще ползват за да се изчисли точно ползвания ток.

Заявления ще се приемат до изчерпване на местата по схемата.

Разрешението за търговска дейност на открито се получава лично от заявителя срещу представена лична карта или с нотариално заверено пълномощно.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.