iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска награди участниците в Сурва

Вяра Церовска награди участниците в Сурва 02_1456649749

Най-добрите групи, носителите на индивидуални награди, пазителите на традициите оценени от журито на Международния фестивал Сурва 2016 получиха наградите си от кмета Вяра Церовска, която даде големите награди, отделни категории бяха наградени от зам.кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев и Денислав Захариев. Изпълняващата длъжността директор на Регионалния исторически музей Венцислава Крумова награди носителите на отличията на музея. Призовете на областният управител Александър Александров бяха връчени лично от него на представителите на всички общини от региона, които бяха отличени. „В този фестивал няма победители и победени

Това, което направихте вие – с вашия труд, с вашия ентусиазъм е най-ценното което се случи в този красив празник. Неслучайно това беше Ликувай по Сурва. Ликуваха млади и стари, ликуваха поколения перничани, които изнесоха тази българска традиция и българския дух извън рамките на Перник, извън рамките на България. Затова на всички мога да кажа своето голямо Благодаря! Победихте вие заради Перник и заради българската традиция, заради която славата на нашия край е слава без граници”! - каза кметът Вяра Церовска при откриването на церемонията.

Тя допълни, че община Перник е направила филм за фестивала, който ще бъде пуснат следващата седмица.Групата от Ярджиловци беше дошла на награждаването и обявиха, че днес селото им е в траур заради смъртта на мечкаря на групата. „Поздравявам всички победители и победени” – обяви техен представител, след което напуснаха награждаването . Представителят на Садовик също беше категоричен, че това е последното участие на групата във фестивала.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.