iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Взеха мерки за „Сурва 2016”

Взеха мерки за „Сурва 2016” 01_1454000560

Областната дирекция на МВР в Перник и общинската администрация са взели всички възможни мерки, за да протече юбилейното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2016” спокойно. Това стана ясно на съвместната пресконференция, която дадоха полицията и общината.

Както всяка година по време на феста, и сега идеялният център на областния град ще бъде затворен за автомобили по всички улици около ларгото, централния площад „Кракра”, Младежкия дом и Двореца на културата, по които ще текат фестивалните изяви. Няма да има пълно затваряне на движението около комплекс „Струма”, където временната организация на движението ще бъде регулирана от полиция. За автобусите, с които пристигат гостуващите групи, са отредени паркингите около Младежкия дом, зад общината, при Минната дирекция и музея.

За гражданите като паркинг ще бъде отворен дворът на Природоматематическата гимназия. От полицията съветват перничани да използват и паркингите на големите хипермаркети – „БИЛЛА”, „Кауфланд”, „Лидл”, които са големи и ще могат да поемат повече коли.

Служителите на реда съветват водачите на автомобили в дните на феста да не разчитат на светофарните уредби, тъй като на най-натоварените кръстовища като тези при „Пашов” и „Хумни дол” е възможно те да бъдат изключени и движението да се регулира ръчно, за да се избегнат задръстванията. Вече е започнало и поставянето на временни указателни табели, които да ориентират участниците и гостите на феста от други райони на страната.

Жителите на квартал Драгановец трябва да знаят, че подходите към жилищния район ще са по улиците „Струма” и „Знеполе”, тъй като тези от улиците „Инженерна” и „Физкултурна” ще бъдат затворени за автомобили.

Метални ограждения ще има на самия площад, където ще са изявите на сурвакарските групи, така че те спокойно да могат да направят своето представяне.

На улица „Брегалница” ще бъдат позиционирани линейка и кола на пожарната, които ще имат готовност да реагират незабавно в случай на нужда.

Полицейското присъствие в Перник в трите дни на фестивала ще бъде изключително масирано. За осигуряването на реда и спокойствието на гражданите и участниците във феста, е ангажиран абсолютно целият състав на Областната дирекция на МВР, на който ще помагат и служители от Главна дирекция „Национална полиция” и дирекция „Жандармерия”. Специален екип ще работи срещу предотвратяването на джебчиийските кражби.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.