iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


400 000 лв. кръвнина за убийството на Марио Данчев

400 000 лв. кръвнина за убийството на Марио Данчев 01_1390594508

На първото заседание по делото срещу Илко Радев, родителите на убития Марио Данчев поискаха 400 000 лв. кръвнина за смъртта на сина си. Марио Данчев беше убит с нож на 29 февруари 2012 година след пиянски скандал в стаята в общежитие на УНСС в Студентски град. Делото стартира с разпит на родителите Росица и Борислав Данчеви, както и на оцелелия в сбиването брат близнак Мартин Данчев. Показания пред съда дадоха по-големият брат на близнаците Васил и техния приятел Владимир Борисов, който е участвал в боя във фаталната нощ.

Илко Радев е обвинен в убийство при превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана. Прокуратурата твърди, че той е бил е нападнат от компанията, но отвърнал с по-голяма сила отколкото била използвана срещу него. Защитавал се е с нож срещу юмруците на двамата близнаци и Владимир Борисов.

И Владимир, и Мартин разказаха, че във фаталната вечер са били на дискотека. Мартин си спомни, че около 2:30 ч. се прибрал в стаята, светнал лампата и се блъснал в бюро. Тогава Илко се събудил, ядосал се и го изгонил, а после се заключил отвътре. Мартин повикал брат си и Владимир и тримата започнали да блъскат по вратата. Когато Илко отворил, те му се нахвърлили. Тогава започнало сбиването. В съдебната зала стана ясно, че никой не е видял как Илко е наръгал Марио. Оцелелият Мартин и приятелят му Владимир не са забелязали кога и по какъв начин Радев е нанесъл фаталния удар. Мартин е видял ножа едва когато Илко замахнал към него. „Бях уплашен, за първи път някой вади нож срещу мен. Тръгнах да бягам и усетих пробождане в дясната плешка“, разказа Мартин. Владимир пък опитал да спре боя, защото бил по-слаб и поговорил с Илко. Тогава момчетата разбрали, че Марио лежи пребледнял на леглото.

„Жена ми се обади рано сутринта и ми каза, че Марио е заклан, а Мартин е арестуван. Тръгнахме веднага за София, за да разберем какво е станало“, спомни си бащата на близнаците. „На 1 март Марио трябваше да отиде на концерт, а вместо това ми го върнаха в ковчег“, разказа майката на убития студент. Тя сподели, че семейството имало нужда от подкрепата на психолози, но въпреки тяхната помощ все още не са се съвзели.

Преди инцидента е имало битови спорове – кой ще спи на по-удобния матрак, дали може да се готви в стаята и кой ще чисти, обясниха родителите на убития Марио.

Източник: pressadaily.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.