iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Адвокат от Перник се бори за председател на Висшия дисциплинарен съд

 председател на Висшия дисциплинарен съд от Перник снимка:Интернет

Адвокат Катя Станкова от колегията в Перник е един от претендентите за председател на Висшия дисциплинарен съд. Тя ще се яви на балотаж за поста, след като досегашният председател  Ралица Негенцова оглави  Висшия адвокатски съвет.след избор вчера.След двудневно заседание на представители на съсловието, изпъстрено с напрежение и възграси "Мафия", се стигна до гласуване, което Негенцова спечели с убедителна преднина.

Негенцова успя да надделее в гласуването с 109 гласа. След нея остана Наталия Ценова – 38 гласа; Веска Волева - 17 гласа и Марин Марковски – 4 гласа.

До този момент Негенцова беше председател на Висшия дисциплинарен съд. На председателското място тя сменя Даниела Доковска, която нямаше право да се кандидатира за още един мандат.

На първи тур не е избрани председател на Висшия дисциплинарен съд. Най-много гласове от общо четиримата кандидати за поста са получили Еманиул Георгиев (АК-София) и Катя Станкова (АК-Перник) и те ще се състезават на балотаж.

На първи тур е избран само един от членовете на Висшия контролен съвет – Драгомир Драганов (АК-Варна).

7 от членовете на Висшия дисциплинарен съд са избрани след само едно гласуване: Радостин Станчев; Иван Бораджиев; Момчил Савов; Ели Илиа Келесис-Тодорова; Йордан Митков; Катя Станкова; Николай Арсенов.

Тъй като на първи тур не е попълнен съставът Висшия адвокатски съвет, на Висшия дисциплинарен съд (ВДС) и на Висшият контролен съвет и не е избран председател на ВДС допълнителният избор ще се проведе на 4 март.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.