iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Адвокатът на Божидар ще се яви в съда

Темида

Най-после адвокатът на подсъдимия Божидар Методиев е потвърдил, че на 10 май ще се яви в съдебна зала и не е възразил поисканата от него тройна комплексна съдебно- медицинска експертиза да бъде разгледана в присъствието на служебния защитник на клиента му.
Пред съда вчера вещите лица Анна Милушева, Ангелина Стойчева и Роберт Крумов представиха заключението си от изследванията. Според тях Божидар не страда от психично заболяване и не се води на отчет в психиатрията. Той нямал склонност да измисля, фантазира и да приема вина в стресово състояние. Не бил склонен и да се подава на манипулация, заявиха експертите. Психиатърът Роберт Крумов обясни, че е правил две психиатрични интервюта с подсъдимия- едното в болницата в Радомир, непосредствено сред деянието, а другото в психиатричния кабинет на ДКЦ 1, където работи.

Съдът прие експертизата и насрочи следващото заседание за 10 май. На него Божидар ще бъде заедно с титулярния си защитник Красимир Данков. В момента адвокатът се възстановявал след операция на ставата. Използвайки всички приоми, познати в практиката, досега той успяваше многократно да протаква процесът.

Трагедията, при която загина Веселин, стана преди три години, след новогодишен купон, а Божидар е обвинен, че го е прегазил. Банкетът се състоял през работно време и бил полят с огромно количество алкохол. След като пили до зори на 1 януари, по нареждане на бригадира им Борис Янков, работниците излезли да подгряват машините за новата смяна. Няколко месеца по- късно, бригадирът, който е брат на единия от съсобствениците на каменоломната Иван Янков- Зверо, бе намерен обесен във фургон на кариерата. След пускането му от ареста, дни след инцидента с Веселин, Божидар пък направи опит да се самоубие. 

Източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.