iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков отложено за септември

Марио Николов и Людмил Стойков пред съда

Делото срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков отново не можа да тръгне на втора инстанция.

На 7 юни заседанието на Софийския апелативен съд по делото срещу двамата бизнесмени за пране на пари беше пренасочено за днес - 30 юни, защото тогава на  вътрешно заседание на съда беше станало ясно, че страните по делото имат ангажименти и процесът не може да се състои преди тази дата. Очакваше се делото да тръгне днес.

Този път причината за отлагането му е, че друг от подсъдимите - Григор Главев, е болен и не може да участва в процеса.

Следващото заседание на съда  е насрочено за септември.

Стойков и Николов, който е с корени от трънското село Ерул,  са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 млн. евро.

Съгласно обвинението престъпната схема е включвала внос на стари машини за месообработка от чужбина, които впоследствие се декларират като нови, а после срещу тях са били получавани европари.

По това дело на първа инстанция Марио Николов беше осъден на 10 години затвор, а Людмил Стойков получи оправдателна присъда. Дълго време се смяташе, че доказателствата по делото не са достатъчно безапелационни, за да бъдат предпоставка за произнасянето на тежки осъдителни присъди.

Съществуваше и вероятност делото да бъде преместено за разглеждане в Германия по идея на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

С насроченото за днес заседание някои източници свързаха смъртта на концесионера на къмпинг "Градина" Виктор Боянов от Радомир, който бил приближен на Стойков. 32-годишният радомирец изчезна в морето на 19 юни, след влизане в открито море с джет, но без спасителна жилетка в района къмпинга. Тялото му беше открито на 25 юни на около 400 м. навътре в морето от плажната ивица на къмпинг "Градина" до Черноморец. Преди около година при странни обстоятелства пак в морето почина и черната овца на БСП Илия Божинов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.