iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Експерти оневиняват Ковачки

Перник Христо Ковачки

Описаните във фактурите масиви напълно съвпадат с огледите на място, които направихме в София, Самоков, Перник и село Леново, Асеновградско, заяви Огнян Стефанов - едно от трите вещи лица, изготвили съдебно-техническата експертиза по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки. Той обясни, че инвентарните номера и вида на машините напълно съответстват и с описаните в комисията Кушлев машини.

Въпроси имаше във връзка с един стенд за проверка, който е продаден с няколко фактури. По думите на Стефанов те не са го виждали, тъй като не съществува в активите на фирмата.
Той обаче не може да обясни защо машината е продадена на отделни елементи.

Стефанов не може да даде и отговор на въпроса защо една от фактурите от 2004 година е за неговата продажба, след като според друга той е закупен през 2005 година: „ Мога само да предполагам, че тези фактури са били за авансово закупуване на стенда", добави той.

Съдът счете, че съдебно техническата експертиза изчерпателно отговаря на поставените й задачи, поради което следва да бъде приета, а на вещите лица да бъдат изплатени по 400 лв.

Без въпроси от страна на прокуратурата и защитата в лицето на адвокатите Ина Лулчева и Илиян Василев бе прието допълнението към допълнителната съдебно счетоводна и банкова експертиза.
Следващото заседание е насочено за 15 май.

Припомняме, СГС осъди бизнесмена на три години условно с 5-годишен изпитателен срок.
Според прокуратурата Ковачки е извършвал данъчните престъпления в периода 2005-2008 г. чрез фиктивни сделки за доставка на оборудване, като така неправомерно е бил получен данъчен кредит. 

Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.