iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илиян Тодоров все още без писъда по делото "Соло" , възобновяват следствието по процеса

Илиян Тодоров без писъда по делото "Соло"

Софийският градски съд реши, че делото за двойното убийство пред дискотека "Соло" не е достатъчно изяснено и възобнови следствието по процеса. Очакваше се съдът да произнесе присъдата по делото, но вместо това магистратите решиха, че трябва да се извърши експертиза на видеозаписите от мястото на инцидента, която да установи какво точно се е случило във фаталната нощ.

Съдебната палата отново беше пълна с близки и приятели на загиналите момчета, дошли да чуят решението на съда. Според съдия Румяна Ченалова обаче събраните до този момент доказателства не са достатъчни, за да може да се стигне до единодушно решение.

Преди около месец на страните бяха предявени доказателствата по делото и бяха гледани дисковете от охранителни камери, които са записали фаталната случка. Ченалова каза още, че прокуратурата не е предоставила навреме диска със записите, а само техническа експертиза от видяното на тях.

Наблюдаващия прокурор Любка Костова поиска доживотен затвор за подсъдимия Илиян Тодоров. Тя обясни, че е нормално част от доказателствата да бъдат съхранявани на друго място и чак впоследствие - изпратени на съда.

Подсъдим по делото е Илиян Тодоров. Според обвинението на 18 април 2009 г. той намушка смъртоносно 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на Националния отбор по хокей на лед и на отбора на "Славия", и 24-годишния Васил Александров. Трето момче - Кирил Димитров, беше тежко ранено. Илиян Тодоров е скрил ножа от охраната на заведението в дамската чанта на своя приятелка.

Делото продължава на 29 юли.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.