iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Комедия с ромски привкус забавлява съдебния състав по делото "Соло"

Илиян Тодоров в съда

Подсъдим по делото е Илиян Тодоров. На18-и април 2009 г. около 3,30 сутринта двама младежи бяха ранени смъртоносно с удари с нож в гърба при свада до Съдебната палата. Обвинен за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е 24-годишният Илиян Тодоров. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 години до доживотен затвор без право на замяна.

Очакваше се на заседанието на 1 юли да бъде произнесена присъда. Това обаче не се случи. Вместо това съдебният състав постанови възобновяване на съдебното следствие на записите от видеокамерите заснели мястото на инцидента.

Родителите на убития Кирил Въжаров отново поискаха отвод на съдебния състав. Една от причините е, че в постановление на съда от лятото липсва подпис на един от съдебните заседатели. Това според родителите на момчето означава, че съдът не взема решенията си колективно и не ги обсъжда.

Според Радмила и Михаил Въжарови съдията по делото Румяна Ченарова необосновано дълго бави материалите по делото в кабинета си. Въжарови поискаха отвод и защото съставът отказал на семейството копие от видеозаписите от видеокамери. Освен това определенията на съда, с които той иска нови доказателства според Въжарови не били мотивирани.

Прокуратурата и защитата на Илиян Тодоров обаче не счетоха искането за основателно и в крайна сметка делото продължи с настоящия съдебен състав.

След като младшият съдия "се пребори" със софийските задръствания, делото тръгна в 10.10 часа - 40 мин. след обявения час. Разпитани бяха някои свидетели. Първи пред съда застана приятелят на Илиян Тодоров - Сидер Сидеров. Той разказа, че през пролетта на 2009 той, Илиян и Стефан Стойков се разхождали по магазините. Влезли в оръжеен магазин и Илиян си купил нож.

Съдията по делото извади от кутия от шоколадови бонбони нож от кутийка. Сидеров каза, че ножът, който си купил Илиян бил в сива кутийка, а тази, която съдът му показа днес, била синя. Ножът на Илиян също бил сив, а показаният днес е с черна дръжка. Не си спомня точно размерите на ножа, който си купил подсъдимият, но му приличал на джобно ножче. Ножът, който ми показвате не прилича на ножа, който си купи Илиян, категоричен бе свидетелят.

Съдът му показа и друг нож, но и той според Сидеров не прилича на ножа на Илиян.

След него на свидетелския стол застана Методи Котов, който заяви, че не познава подсъдимия и не знае за какво го викат, но от показанията му в делото изплува фигурата на "тайнствения" таксиджия Георги от Петърч.

Ето така започва историята на Методи Котов, която на няколко пъти взриви от смях съдебната зала: В момента свидетелят работи на автомивка. Преди 4-5 години обаче имал такси към фирма "Такси -С- Експрес". Работил без договор във фирмата, едва преди 2-3 години колата минала на договорни отношения. Въпреки че отдавна не се занимава с таксито, той се води още на работа в "Такси-С-Експрес", или поне така излезе от думите му.

Колата му още е в движение, защото преди 2,5 години я продал в столичния квартал Филиповци на някакъв човек, чието име не знае, но знае къде живее в квартала. После онзи я дал на Георги от Петърч, който и до днес кара колата като таксиджия. Таксито и до днес се води на името на свидетеля, защото "тайнственият" Георги нямал документи за такси.

Заради тези административни неуредици свидетелят доста си патил. Оказа се, че Георги от Петърч няколко пъти минавал на червено и дължал глоби на КАТ. Тъй като обаче колата се води на името на Методи Котов, катаджиите си търсели глобите от него.

Преди 4-5 дни свидетелят се обадил на Георги от Петърч да си иска парите, за да плати глобите. Не стана ясно какво са си говорили, но Котов вече няма и телефона на задлъжнелия таксиджия, защото си счупил мобилния телефон.

Цялата тази "комедия от грешки" на Методи Котов разсмиваше съда и затова заседанието бе прекъснато за кратка почивка. 

Източник: http://news.ibox.bg/news/id_201730051

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.