iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Магистрати закрилят незаконен шивашки цех в жилищен блок

Незаконен шивашки цех в жилищен блок

Тъкмо беше дошло време справедливостта да възтържествува и ето ти отново засечка. Става дума за шивашки цех в жилищен блок в пернишкия квартал „Твърди ливади”, който  разболя  и пропъди обитателите му. След дълга съдебна сага на 1 април т. год. цехът трябваше да бъде затворен, но Темида разпери чадър над малката производствена мощност. С решение на административния съд в Перник от 15 март 2010 г. със солидни аргументи беше отменена заповед на Началника на РДНСК в Перник, с която е разрешено отварянето на шивалнята. Това решение е обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС), който от своя страна на 13 октомври 2010г. постановява, че оставя в сила решението на Административния съд в Перник и това решение е окончателно.

От РДНСК в Перник привеждат действията си в съответствие с това последно решение на ВАС, че шивашкият цех е незаконен и издават съответната заповед за затварянето му. Процедурата е спазена, уверяват от РДНСК жалбоподателите, живеещи в блока. Обясняват им, че ако до 1 април собствениците на цеха не го затворят сами, ще се прибегне до спиране на електричеството.

И тогава идва изненада. Жалбоподателите разбират, че на 31 март, в последния възможен момент, състав на Административния съд в Перник отменя заповедта на РДНСК за закриване на цеха, а тя е по силата на решение на ВАС.

Източник: Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.